dimecres, 30 de novembre del 2011

INTERNET

- Què és internet?



- Internet és una xarxa pública i global de computadors interconnectats mitjançant el protocol d'Internet (Internet Protocol) i que transmeten les dades mitjançant commutació de paquets.





- Internet és la unió de milions de subxarxes domèstiques, acadèmiques, comercials i governamentals; és per això que a vegades se l'anomena «la xarxa de xarxes».





- Qualsevol conjunt de xarxes interconnectades serà una Internet, però d'Internet en majúscules només n'hi ha una: Sobre aquesta xarxa hi corren un conjunt de serveis als quals tothom pot accedir des de qualsevol part del món, mitjançant un dispositiu electrònic, com per exemple un ordinador, un telèfon mòbil o bé consoles. 


INTERNET:

http://www.youtube.com/watch?v=J4flTEwcNbk&feature=related


- Orígens:





L'eclosió d'Internet s'ha donat a la dècada dels 90, però la seva història arrenca als anys 60 en plena guerra freda. 








El Departament de Defensa dels Estats Units va crear una xarxa de comunicacions que interconectava els punts neuràlgics de la seva estratèrgia militar: l'objectiu principal d'aquest sistema era poder mantenir les comunicacions i sobretot, que l'estructura de defensa no trontollés si l'enemic aconseguia destruir alguns punts de la xarxa de defensa. En aquest últim element hi ha un dels aspectes que han resultat claus en el creixement i la popularització de l'actual Internet.



Per desenvolupar aquest projecte l'Agència de Projectes d'Investigació ARPA va crear el 1969 instal·lant un ordinador a la Universitat de Califòrnia per transmetre informació als centres de computació de tres altres universitats. Durant la dècada dels 70 i principis dels 80, aquesta xarxa era d'accés restringit als investigadors i les empreses privades que participaven en projectes finançats per l'administració.

 La National Science (NSF), va establir el 1985 cinc centres per a superordinadors configurant la xarxa principal que utilitzarà la comunitat científica. El 1991 una llei del Congrés dels Estats Units va aprovar la creació de la Xarxa Nacional per a la Investigació i Educació (NREN), i va estendre els serveis a tots els nivells de l'ensenyament.
El mateix any també es va permetre l'accés a Internet al sector privat a través de connexions alternatives a la xarxa que era subvencionada per diner públic. Les empreses multinacionals van començar a aprofitar aquest servei que els permetia reduir costos quan es comunicaven amb les seves delegacions escampades per tot el món.
Internet ja s'havia consolidat com una xarxa internacional d'ordenadors gràcies al protocol de comunicacions anomenat TCP-IP. Aquest protocol és el que s'encarrega de crear i administrar les dades que circularan d'un ordinador a un altre. El TCP-IP ha estat l'element tècnic que ha permès el creixement exponencial d'Internet sense que s'hagi col·lapsat tota la xarxa de comunicacions. 
La popularització definitiva d'Internet ha arribat amb la World Wide Web (WWW). Es tracta d'una creació europea fruit del treball de Tim Berners-Lee i Robert Caillau que el 1989 treballaven conjuntament des del Centre Europeu de Física de Partícules (CERN), a Ginebra.
L'objectiu dels creadors de la web era aconseguir una eina de treball que permetés crear i llegir textos a través d'una xarxa que ja intercomunicava a tots els científics del món. 


AQUÍ DEIXO UN ENLLAÇ ON EXPLICA LA HISTÒRIA D'INTERNET :


http://www.tudiscovery.com/internet/interactivo.shtml


- Què es necessita per a connectar-se 

En general en un ordinador hi ha instal·lats molts programes informàtics que es connecten a Internet. De tots ells, ara en parlarem d'un tipus de software molt conegut: els navegadors.
De realitat si pots estar llegint aquesta informació és perquè estàs utilitzant un navegador que et permet visualitzar la informació emmagatzemada en un ordinador al qual hi has accedit a través d'Internet.
Qualsevol persona, arreu del món, amb un ordinador connectat a Internet i un navegador adequat pot accedir a aquesta informació.

Una de les possibilitats més interessants i conegudes que ens ofereix Internet és poder accedir als llocs pàgines web.
Un lloc web o pàgina web és un fitxer o un conjunt de fitxers en què es desa informació de tota mena: text, imatges, so, vídeos, etc. Aquests fitxers tenen un format especial anomenat HTML.
Per poder veure la informació que contenen els fitxers HTML cal un programa informàtic anomenat navegador.

 - Serveis que ofereix la xarxa 
 - Estructura de la web
 - Elements que componen la URL
 - Programes de navegació 
 - La barra de navegació
 - Pràctica de navegació per diferents webs

dimarts, 29 de novembre del 2011

SORTIDA A MONTSERRAT



Hem realitzat com una mena de presentació de les fotos que van prendre a la sortida de Montserrat. La presentació l'he fet a través de ''Photosnack'', una pàgina que et permet pujar fotos en la presentació que tu vulguis de manera que tenen un aspecte diferent a l'hora de mostrar-les.

PREGUNTES SISTEMES OPERATIUS




He pujat aquest document amb una pàgina anomenada ''issuu'' que ens serveix per poder pujar el document de manera directe i sense haver de passar-lo per incloure'l.


dimecres, 9 de novembre del 2011

SISTEMES OPERATIUS





El treball que presento és sobre els sistemes operatius principals que són: Microsoft Windows, Linux i Mac OS. En aquest power point explicaré les principals característiques en que està basat cada sistema operatiu, i les seves versions. 

dijous, 6 d’octubre del 2011

PERIFÈRICS

 3.   Esbrina què és la UCP. Enumera els elements que la componen i descriu quines funcions fa.

 (UCP): Unitat central de procés: s’encarrega del control de l’ordinador, processant instruccions per a això. Hi podem distingir:

- Unitat aritmeticològica (UAL): s’encarrega del processament de dades i permet fer operacions simples, com ara suma, resta i desplaçament.
- Unitat de control (UC): s’encarrega de dur a terme el control, és a dir, de generar els senyals necessaris per activar els elements de l’ordinador en funció de les instruccions.
- Registres: memòria interna del processador que proporciona les dades a la unitat aritmeticològica i en la qual aquesta emmagatzema el resultat de les seves operacions.

4 .Descobreix quins processadors s’estan instal·lant actualment en els ordinadors que es venen a les botigues d’informàtica.

S'instal·len processadors IntelAMD amb més de 8 nuclis:

INTEL: Intel Corporation és el major fabricant de circuits integrats del món, segons la seva cifra de negoci anual.La companyía és la creadora de la serie de processadors x86, els processadors més comúnment trobats en la majoría de las computadores personals. Intel va ser fundada el 18 de juliol de 1968 com Integrated Electronics Corporation (encara que un error comú és el de que "Intel" prové de la palabra intelligence) per els pioners en semiconductors Robert Noyce Gordon Moore.


AMD:Advanced Micro Devices, Inc. (AMD) (NYSE: AMD) és la segona companyia mundial productora de microprocessadors (rera Intel) i un dels mes importants fabricants de memoria flash i altres dispositius semiconductor. Fundada el 1969 i amb la central a Sunnyvale, Califòrnia. 



5. Explica quina és la funció dels perifèrics i com els classificaries.

Els perifèrics són dispositius que desposa l’ordinador que l’ajuden a conectar-se amb l’exterior. Aquests dispositius segons com flueixen les dades entre ells i l’ordinador, podem classificar-los en:

  Perifèrics d’entrada: són dispositius que permeten que l’usuari introdueixi informació a l’ordinador (les dades flueixen des del perifèric cap a l’ordinador). Alguns exemples de perifèrics d’entrada són: teclat, ratolí, escàner, micròfon o càmera digital.
•  Perifèrics de sortida: són dispositius que usa l’ordinador per mostrar els resultats a l’usuari (extreure la informació); és a dir, les dades flueixen des de l’ordinador cap a l’exterior. Alguns exemples de perifèrics de sortida són: monitor, impressora, plòter o altaveus.
•  Perifèrics d’entrada i sortida: compleixen les funcions d’enviar i rebre dades a l’ordinador, o des d’ell. Hi ha alguns perifèrics d’entrada i sortida que s’anomenen d’emmagatzematge (fi g. 1.7). Alguns exemples de perifèrics d’entrada/sortida són: mòdem, discos fl exibles, llapis de memòria USB, targeta de xarxa, targeta de so, etcètera.

PERIFÈRICS D'ENTRADA:


TECLATS:

1) Teclat NGS Ivory USB                             2) Teclat Genius Multimedia SlimStar i220 

    Marca: NGS                                                   Marca: Genius
    Preu: 18.90 euros                                        Preu: 15.90 euros   


                                                                                                                        
                                     
1)                                                                               2)

CONEXIÓ: USB                                                              CONEXIÓ: USB
TIPUS DE TECLAT: Teclat complet amb teclat numèric.    TIPUS DE TECLAT: Ultraplà
ULTRAFI:                                                                   ULTRAFI:
DIMENSIONS: 45 x 13 x 2,8                                           TECLES PROGAMABLES: 10


 RATOLINS:


 1) Ratón Inves G9-630 óptico inalámbrico negro         2) Ratón HP Óptico inalámbrico LB454AA
     Marca                                                                                                          Marca: Hp

     Preu: 19.90                                                                                                Model: LB454AA
     Marca: Inves                                                                      Preu: 16.99 euros
     Preu: 19.90 euros                                                                            
                                    
1)                                                                                2)
CONEXIÓ: USB                                                            DISENYAT PER: ordinadors portàtils                                                               
RADIOFREQÜÈNCIA: 2.4 GHz                                      CONEXIÓ: Inalàmbrica
ALCANCE: 15 m                                                           RESOLUCIÓ: 1200 dpi
TECNOLOGIA DE DESPLAÇAMENT: Óptic                     NOMBRE DE BOTONS: 3
RESOLUCIÓ: 2000 dpi
RESOLUCIÓ AJUSTABLE:
ESPECIFICACIONS: 
- Receptor multi-link.
- Tecnología sense retrasos.
- 16 funcions actives en un botó.
- Indicació de senyal RF.
- Gestió d'estalvi
  d' energía.
- Receptor USB nano.
NOMBRE DE BOTONS: 4


PERIFÈRICS DE SORTIDA:


IMPRESORES:


1) Multifunción Tinta HP Officejet 4500, Fax y Wi-Fi     2) Multifunción Láser Color Samsung CLX-3185
MARCA:  Hp                                                                                                   MARCA: Samsung
MODEL: CN547A                                                                    PREU: 249 euros
PREU: 99 euros
                                                                                                                         





















1)                                                                             2)
FUNCIONALITAT: Impresora, copiadora i escàner                 FUNCIONALITAT: impresora, escàner i copiadora
TECNOLOGÍA D'IMPRESIÓ: injecció tèrmica de tinta          TECNOLOGÍA D'IMPRESIÓ: làser color
RESOLUCIÓ D'IMPRESIÓ EN NEGRE: 600 x 600 dpi            RESOLUCIÓ D'IMPRESIÓ EN NEGRE: ------
RESOLUCIÓ D'IMPRESIÓ EN COLOR: 4800 x 1200 dpi       RESOLUCIÓ D'IMPRESIÓ EN COLOR: 2400 x 600 dpi
VELOCITAT D'IMPRESIÓ NORMAL: 6pm/4pm                     VELOCITAT D'IMPRESIÓ NORMAL: 16ppm/4 ppm
LLENGUATGE D'IMPRESIÓ: HP PCL 3 GUI                             LLENGUATGE D'IMPRESIÓ: SPL-C
MEMÒRIA INTERNA: 32 MB                                                        MEMÒRIA INTERNA: 128 MB
CICLE DE TREBALL: Pàgina 4000 pàgina                                  CICLE DE TREBALL: Pàgina 20000 pàgina




MONITORS:


1)Monitor Philips 191EL2SB 18,5" LED                    2)Monitor secundario Dmtech DM-UM710 LED 7''
 MARCA: Philips                                                             MARCA: DMTECH
 PREU: 129 euros                                                           MODEL: MONITOR DMUM710
                                                                                    PREU: 39.95 euros                                                                
                                                                         
                            

1)                                                                      2)
TAMANY: 18,5 "                                                    TAMANY: 7 ''
TIPUS DE PANTALLA: TFT,LCD,LED                       TIPUS DE PANTALLA: LCD,WVGA
RESOLUCIÓ TOTAL: 1366 x 768 ppp                       RESOLUCIÓ TOTAL: 800 x 480 ppp
FORMAT DE PANTALLA: 16:09                               FORMAT DE PANTALLA: 16:09
CONSUM ENCÈS: 13.9 W                                        CONSUM ENCÈS: -----
FONT D'ALIMENTACIÓ INTEGRADA:                  FONT D'ALIMENTACIÓ INTEGRADA:No
DIMENSIONS: 457 x 338 x 189 mm                        DIMENSIONS: 197 x 180,7 x 97,5 mm
PES: 2.38 kg                                                          PES: 1,4 kg


PERIFÈRICS D'ENTRADA I DE SORTIDA


PENDRIVES:


1) Pen Drive Inves 4 GB Mono                                        2) Pen Drive Sandisk de 8 GB
MARCA: INVES                                                                                              MARCA: Sandisk
PREU: 19.95 euros                                                                                           PREU: 16 euros


                                       


1)                                                                                2)
CAPACITAT: 4 GB                                                                                CAPACITAT: 8 GB

COMPARACIÓ: El primer és més car que el segon segurament per el diseny o també per la marca.

6. Com es pot classificar el software? Quines diferències trobes entre els diferents grups?

El software es pot classificar en:

•  Software de sistema: aïlla en la mesura del possible els detalls específics de
l’ordinador particular. Aquest grup de programes és constituït principalment
per:
Sistema operatiu: és la base software de qualsevol ordinador, permet
treballar amb l’ordinador i s’hi instal·la la resta de tipus de software.
Drivers o controladors de dispositius: programes que permeten que el
sistema operatiu es comuniqui amb els perifèrics.
•  Software de desenvolupament: programes que permeten crear altres
programes (eines que ajuden un programador a escriure un software nou).
Se solen conèixer amb el nom de llenguatges de programació i n’hi ha una
multitud en l’actualitat (per exemple: Java, C##, C++, Pascal, Cobol, PHP, ASP,
etcètera).
•  Software d’aplicació: programes que s’executen sobre el software del sistema i permeten que els usuaris facin tasques específiques (processadors de
textos, bases de dades, fulls de càlcul, presentacions, Internet, compressors,
programes educatius, finances, etcètera).



- Les diferències que trobo són: en el primer grup s'encarrega d'aïllar els detalls específics de l'ordinador particular, en el segon grup són programes que permeten crear altres programes i en l'últim, són programes que s'executen sobre el software del sistema i permeten que els usuaris facin tasques específiques.

divendres, 30 de setembre del 2011

QUÈ ÉS LA INFORMÀTICA?



La Informàtica és la ciència o tècnica relativa a la tecnologia que estudia el tractament automàtic de la informació utilitzant dispositius electrònics i sistemes computacionals.

L' arquitectura de computadors és el disseny conceptual i l'estructura operacional fonamental d'un sistema de computador. És a dir, és un model i una descripció funcional dels requeriments i les implementacions de disseny per diverses parts d'una computadora, amb especial interès a la forma en la qual la unitat central de procés (CPU) treballa internament i accedeix a les direccions de memòria.

·Les arquitectures i els conjunts d'instruments es poden classificar considerant els següents aspectes:
- Emmagatzemament d'operands a la CPU: on s'ubiquen els operands a la part de la memòria.
- Número d'operands explícits per instrucció: quants operands s'expressen en forma explícita en una instrucció típica. Normalment són 0, 1, 2 i 3.
- Posició de l'operand: Pot qualsevol operand estar a la memòria?, o deuen estar alguns o tots en els registres interns de la CPU. Com s'especifica la direcció de memòria (modes de direccionament disponibles
- Operacions: Quines operacions estan disponibles en el conjunt d'instruccions.
- Tipus i mida d'operands i com s'especifiquen.
La majoria de computadores digitals encara utilitza l'Arquitectura de von Neumann, publicada a principis dels anys 1940 per John von Neumann, que altres autors atribueixen a John Presper Eckert i John William Mauchly. L'arquitectura de Von Neumann descriu un ordinador amb 4 seccions principals: la unitat aritmètic lògica (ALU per les seves sigles de l'anglès: Arithmetic Logic Unit), la unitat de control, la memòria central, i els dispositius d'entrada i sortida (E / S ). Aquestes parts estan interconectatdes per canals de conductors anomenats busos: 

· La memòria és una seqüència de cel·les d'emmagatzematge numerades, on cada una és un bit o unitat d'informació.
. Les cel·les contenen dades que es necessiten per dur a terme les instruccions, amb el computador. En general, la memòria pot ser reescrita diversos milions de vegades (memòria RAM)
· El processador (també anomenat Unitat central de processament o CPU)


John von Neumann:









(Nom original hongarès, Margittai Neumann János Lajos).(Budapest, 1903 - Washington, 1957) científic, físic i matemàtic. Considerant per alguns com un dels més importants científics del segle XX. Obtingué brillants qualificacions en matemàtiques a l'Universitat de BudapestEs doctorà en Matemàtiques als 23 anys i amb 25 ja era considerat un geni per a la comunitat de matemàtics. Fou un dels iniciadors de les ciències de la computació, i precursor del primer ordinador, per als que va definir el bit com a unitat de memòria.






Llenguatges de programació:


Un llenguatge de programació és un llenguatge informàtic usat per controlar el comportament d'una màquina, normalment un ordinador. Cada llenguatge té una sèrie de regles sintàctiques i semàntiques estrictes que cal seguir per escriure un programa informàtic, i que en descriuen l'estructura i el significat respectivament. Aquestes regles permeten especificar tant la classe de dades amb què treballarà el programa com les accions que realitzarà.
alguns llenguatges es defineixen per una especificació formal (un document), altres són definits oficiosament per una implementació concreta (uncompilador).
Alguns dels més extensos són ASM, C, C++, C# i Java.

Xarxes:

Una xarxa informàtica és un grup interconnectat de computadors. La finalitat principal per la creació de una xarxa és compartir els recursos i la informació en la distancia, assegurar la confiabilitat i la disponibilitat de la informació, augmentar la velocitat de transmissió de les dades i reduir el cost general d'aquestes accions. Les
 xarxes es classifiquen segons el nivell en què es du a terme la comunicació. Així, per exemple, hi ha xarxes a nivell físic (LAN, Ethernet..). Hi ha dues grans maneres de classificar els nivells, el model OSI i el modelTCP/IP.El model OSI, estructura cada xarxa en 7 capes amb funcions concretes però relacionades entre elles, el model TCP/IP es redueix a 4 capes.

Sistema operatiu:


El sistema operatiu és el conjunt dels diferents programes que controlen el funcionament d'ordinador. Les seves funcions, entre d'altres, consisteixen a gestionar les transferències d'informació internes, procurar la comunicació de l'ordinador amb els operadors, controlar l'execució dels programes amb la detecció dels errors,carregar i descarregar automàticament els programes en funció de l'espai de memòria i dels diferents perifèrics.

Intel·ligència artificial:

La intel·ligència artificial (IA) és una part de la informàtica, dedicada al desenvolupament d'algorismes que permet a una màquina (habitualment un computador) prendre decisions intel·ligents o, si més no, comportar-se com si tingués una intel·ligència semblant a la humana. Determinar si un ordinador realment es comporta de manera intel·ligent és complex.
La més estesa és la de John McCarthy (1995), que afirma que "és fer que una màquina es comporti d'una manera que seria considerada intel·ligent en un humà."Es considera l'avi de la intel·ligència artificial al britànic Alan Turing que, al llarg de la Segona Guerra Mundial i sota els auspicis del servei d'intel·ligència britànic, va començar a fonamentar les bases del que avui coneixem com a intel·ligència artificial. Existeixen diferents tipus de coneixement i mitjans de representació del coneixement. El qual pot ser carregat en l'agent pel seu dissenyador o pot ser après pel mateix agent utilitzant tècniques de aprenentatge.