dimecres, 30 de novembre del 2011

INTERNET

- Què és internet?



- Internet és una xarxa pública i global de computadors interconnectats mitjançant el protocol d'Internet (Internet Protocol) i que transmeten les dades mitjançant commutació de paquets.





- Internet és la unió de milions de subxarxes domèstiques, acadèmiques, comercials i governamentals; és per això que a vegades se l'anomena «la xarxa de xarxes».





- Qualsevol conjunt de xarxes interconnectades serà una Internet, però d'Internet en majúscules només n'hi ha una: Sobre aquesta xarxa hi corren un conjunt de serveis als quals tothom pot accedir des de qualsevol part del món, mitjançant un dispositiu electrònic, com per exemple un ordinador, un telèfon mòbil o bé consoles. 


INTERNET:

http://www.youtube.com/watch?v=J4flTEwcNbk&feature=related


- Orígens:





L'eclosió d'Internet s'ha donat a la dècada dels 90, però la seva història arrenca als anys 60 en plena guerra freda. 








El Departament de Defensa dels Estats Units va crear una xarxa de comunicacions que interconectava els punts neuràlgics de la seva estratèrgia militar: l'objectiu principal d'aquest sistema era poder mantenir les comunicacions i sobretot, que l'estructura de defensa no trontollés si l'enemic aconseguia destruir alguns punts de la xarxa de defensa. En aquest últim element hi ha un dels aspectes que han resultat claus en el creixement i la popularització de l'actual Internet.



Per desenvolupar aquest projecte l'Agència de Projectes d'Investigació ARPA va crear el 1969 instal·lant un ordinador a la Universitat de Califòrnia per transmetre informació als centres de computació de tres altres universitats. Durant la dècada dels 70 i principis dels 80, aquesta xarxa era d'accés restringit als investigadors i les empreses privades que participaven en projectes finançats per l'administració.

 La National Science (NSF), va establir el 1985 cinc centres per a superordinadors configurant la xarxa principal que utilitzarà la comunitat científica. El 1991 una llei del Congrés dels Estats Units va aprovar la creació de la Xarxa Nacional per a la Investigació i Educació (NREN), i va estendre els serveis a tots els nivells de l'ensenyament.
El mateix any també es va permetre l'accés a Internet al sector privat a través de connexions alternatives a la xarxa que era subvencionada per diner públic. Les empreses multinacionals van començar a aprofitar aquest servei que els permetia reduir costos quan es comunicaven amb les seves delegacions escampades per tot el món.
Internet ja s'havia consolidat com una xarxa internacional d'ordenadors gràcies al protocol de comunicacions anomenat TCP-IP. Aquest protocol és el que s'encarrega de crear i administrar les dades que circularan d'un ordinador a un altre. El TCP-IP ha estat l'element tècnic que ha permès el creixement exponencial d'Internet sense que s'hagi col·lapsat tota la xarxa de comunicacions. 
La popularització definitiva d'Internet ha arribat amb la World Wide Web (WWW). Es tracta d'una creació europea fruit del treball de Tim Berners-Lee i Robert Caillau que el 1989 treballaven conjuntament des del Centre Europeu de Física de Partícules (CERN), a Ginebra.
L'objectiu dels creadors de la web era aconseguir una eina de treball que permetés crear i llegir textos a través d'una xarxa que ja intercomunicava a tots els científics del món. 


AQUÍ DEIXO UN ENLLAÇ ON EXPLICA LA HISTÒRIA D'INTERNET :


http://www.tudiscovery.com/internet/interactivo.shtml


- Què es necessita per a connectar-se 

En general en un ordinador hi ha instal·lats molts programes informàtics que es connecten a Internet. De tots ells, ara en parlarem d'un tipus de software molt conegut: els navegadors.
De realitat si pots estar llegint aquesta informació és perquè estàs utilitzant un navegador que et permet visualitzar la informació emmagatzemada en un ordinador al qual hi has accedit a través d'Internet.
Qualsevol persona, arreu del món, amb un ordinador connectat a Internet i un navegador adequat pot accedir a aquesta informació.

Una de les possibilitats més interessants i conegudes que ens ofereix Internet és poder accedir als llocs pàgines web.
Un lloc web o pàgina web és un fitxer o un conjunt de fitxers en què es desa informació de tota mena: text, imatges, so, vídeos, etc. Aquests fitxers tenen un format especial anomenat HTML.
Per poder veure la informació que contenen els fitxers HTML cal un programa informàtic anomenat navegador.

 - Serveis que ofereix la xarxa 
 - Estructura de la web
 - Elements que componen la URL
 - Programes de navegació 
 - La barra de navegació
 - Pràctica de navegació per diferents webs

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada